Historiek

SIX werd in 1947 door Benjamin Six sr. opgericht als eenmanszaak. In 1975 kwam de gelijknamige zoon in het bedrijf.

Met de komst van de zoon kwam ook de professionalisering en werd er voluit geïnvesteerd in de meest recente technologieën op gebied van informatica. Samen met een niet aflatend streven naar kwaliteit kon de onderneming zich door de jaren heen onderscheiden en dit resulteerde in een permanente en gestage groei van het bedrijf. Tevens werd SIX in 1992 uitgeroepen tot ‘Zelfstandige van het Jaar regio Roeselare-Tielt’.

Het bedrijf stelde toen 30 mensen te werk met een 15tal bestelwagens en behaalde 150 miljoen BEF omzet.

In 1996 drong een uitbreiding van het bedrijf zich op en werd een nieuwe site van ruim 2 hectare in gebruik genomen in de Schardouwstraat te Izegem. Deze nieuwe bedrijfsgebouwen ontvingen een bijzondere vermelding Economische Raad van de stad Izegem naar aanleiding van de Stedelijke Architectuurprijs.

Sinds 2000 werden opnieuw inspanningen geleverd om het toenmalige tijdperk van e-business te kunnen bijbenen: het eigen softwareprogramma  werd volledig  herschreven waardoor onder meer alle ploegen rechtstreeks in verbinding met kwamen met de kantoren via een Panasonic Toughbook. SIX was in samenwerking met PROXIMUS bij de pioniers in het gebruik van het GPRS netwerk.

 In 2002 werd SIX  opnieuw genomineerd voor ‘Zelfstandig Ondernemer van het Jaar regio Roeselare’. Ondertussen was het bedrijf gegroeid tot een uit de kluiten gewassen KMO met 80 werknemers, 42 bestelwagens en een omzet van 12,5 miljoen EUR.

In 2005 versterkte de zoon van Benjamin Six het bedrijf en hielp zijn ouders mee in het opzetten van betere interne structuren en processen.

2011 was een scharnierjaar én een nieuwe mijlpaal voor het bedrijf. Benjamin Six, zoon van oprichter Six sr. en zijn echtgenote beslisten om hun levenswerk over te dragen aan Christophe Pollet en Sebastiaan Pot, twee jonge ondernemers uit de regio. Het bedrijf telde toen een 130 werknemers en realiseerde een omzet van 25 miljoen EUR.

Met deze nieuwe aandeelhouders kreeg het bedrijf een tweede adem en werden de traditionele troeven gecombineerd met een doeltreffende en goed gestructureerde organisatie. Zo werden de bedrijfsprocessen gerationaliseerd, werd de private markt betreed en ontwikkelde zich een actiever commercieel beleid.

Dit resulteerde sinds 2011 in sterke groeicijfers. Zo groeide het bedrijf organisch verder sinds de overname van 130 naar 180 werknemers en steeg de omzet van 25 miljoen EUR naar 36 miljoen EUR in 2014.

De activiteiten die de domeinen RENOVATIE, DAKWERKEN en HVAC/SANITAIR omvatten werden sinds 2011 herschikt in 6 autonome afdelingen met hun eigen dynamiek en markt, centraal ondersteund door de algemene diensten.

Ondertussen werd SIX ook enkele keren verkozen tot Trends Gazelle in de categorie snelst groeiende ondernemingen in West – Vlaanderen. In 2014 werd SIX voor de 7de maal uitgeroepen door FIRESTONE samen met drie andere Vlaamse bedrijven tot Master Contractor en behoort zij hiermee tot de top in België voor het uitvoeren van daken met het EPDM rubber membraan.

Er werd ook de hoogste erkenningsklasse 8 behaald voor het uitvoeren van overheidsopdrachten.