SIX haalt grootste project in haar geschiedenis binnen

Het Jubelpark in Brussel, ook wel eens ‘de Cinquantenaire’ genoemd, is één van de belangrijkste monumenten van onze hoofdstad. De plannen voor de bouw ervan dateren van 1875 en de bouw werd, met het oog op de wereldtentoonstelling, afgewerkt in 1910. 

 

Ontworpen ter eer en glorie van de vijftigste verjaardag van België huisvest het park vandaag meerdere musea en vervult het de functie van centrale ontmoetingsplaats.

 

SIX schreef in op de openbare aanbesteding voor de restauratie van de daken en glasgevels van een groot gedeelte van de gebouwen. Mede dankzij de ruime ervaring in het typisch Belgische Tasseaux Brevetés procédé en het gebruikelijke hoogstaande niveau van afwerking, kwam SIX als winnaar uit de bus.

 

Het budget van de aanbesteding bedraagt om en bij de 17 miljoen EUR en garandeert werkgelegenheid voor de afdeling metalen dak- en gevelbekleding gedurende 5 jaar.

 

De uitdaging op dit project is niet min. Dit blijkt ondermeer uit volgende cijfers:

27.865m² dakisolatie, 21.750m² zinken daken Tasseaux Brevetés, 1650m² loden daken en goten, 5.850m² glasgevels, 8.175m² lichtstraten,...

 

Zowel de zaakvoerders als de vele werknemers zijn dan ook trots hun kunnen te mogen aanwenden bij de restauratie van één van de grootste Belgische monumenten.