Brouwerij Van Honsebrouck - Ingelmunster

De nieuwe brouwerij van Van Honsebrouck in Izegem is nu volledig operationeel, waarbij SIX instaat voor alle technieken. Het zijn in feite ‘3 brouwerijen in 1’. De brouwerij is uitgerust voor hogegistingsbieren (Brigand, Filou, Kasteel, Slurfke), bieren van gemengde gisting (Bacchus) en spontane gisting (St Louis). Naast grote volumes (125 hl) is de brouwerij ook geschikt voor kleine volumes (50 hl). In feite is het dus ook een microbrouwerij die snel kan inspelen op nieuwe trends in de biermarkt met kleine volumes. In Izegem gaan traditie en innovatie hand in hand.

Nieuw is dat de bezoekers nu ook welkom zijn in de brouwerij. Je kunt er straks het volledige productieproces volgen in (voedsel)veilige omstandigheden. Het bezoek wordt afgesloten met een degustatie in de brouwerijtaverne met shop. Deze zijn ook toegankelijk tijdens het weekend, wanneer er geen productie is in de brouwerij.

Samengevat, de nieuwe brouwerij van Van Honsebrouck verenigt de volledige productie, logistiek, bezoek- en horecafaciliteiten op één enkele site. De nieuwbouw is ontworpen met het oog op maximale flexibiliteit. In Izegem kan Van Honsebrouck niet alleen meer maar ook sneller verschillende bieren brouwen, zelfs kleinere volumes. Ga je uit van 10 brouwsels van 115 hl per dag gespreid over 5 werkdagen per week, dan kom je uit op 250 000 hl brouwcapaciteit per jaar. Dit is minstens een verdubbeling van de bestaande productiecapaciteit.

Klik op de foto om te vergroten